Njujork: Zbog uragana zatvorena zgrada UN

Zbog dolaska uragana Sendi, u Njujorku će danas biti zatvoreno sedište UN, neće raditi njujorška berza i škole.
Zbog dolaska uragana Sendi, u Njujorku će danas biti zatvoreno sedište UN, neće raditi njujorška berza i škole.

Sedište Ujedinjenih nacija biće zatvoreno, a svi planirani sastanci su otkazani, rekao je zamenik portparola UN Eduardo Del Bej.

On je kazao da se otkazuju sastanci predsednika Latinske Amerike koji je trebalo danas da se održe, a u zavisnosti od vremena možda će aktivnosti UN i za naredne dane biti otkazane. U Njujorku borave predsednik Gvatemale Oto Perez i Bolivije Evo Morales, kao i više ministara spoljnih poslova ostalih južnoameričkih država.

Prethodno je saopšteno da će gradski prevoz u Njujorku, podzemni i nadzemni, biti zaustavljen zbog straha od poplava. Danas na posao neće doći ni zaposleni na Vol Stritu, pošto će berza biti zatvorena. Škole u Njujorku će takođe biti zatvorene.

Na Karibima uragan Sendi odneo je skoro 60 života i sada se kreće ka istočnoj obali Amerike, a postoji opasnost da se posle susreta sa dva hladna fronta koja dolaze iz Kanade, pretvori u "super oluju".

Stručnjaci navode da nije važno koliko je uragan jak kad stigne do obale, pošto će redak hibrid formiran spajanjem uragana i dve oluje naneti, kako se očekuje, veliku štetu na širokom prostoru od 1.300 kilometara od istočne obale SAD do Velikih jezera. Meteorolozi nazivaju Sendi super olujom koju formira arktički talas u kombinaciji sa tropskom olujom.

Uragan Sendi kretao se ka severu brzinom od 18 kilometara na čas, saopštio je Američki centar za nadzor uragana, a uprkos tome što jačina vetra uragana nije prevelika ono što je izuzetno opasno je širina područja koju zahvata, navode meteorolozi.


  • 29.10.2012 13:43
    jadni ljudi
    tačno mogu da zamislim kako se osećaju...

    npr. kao mi 1999. godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.