Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Zapalili se bivši monasi

Dva bivša tibetanska monaha zapalila su se istog dana u dva odvojena incidenta na zapadu Kine, pri čemu je jedan od njih preživeo.

Samohrana majka neće odgovarati za ubistvo

Sara Mekinli (18), samohrana majka iz Oklahome, u SAD, koja je u novogodišnjoj noći ubila provalnika nakon što je pozvala policiju i pitala da li sme, izjavila je da joj nije bilo lako da povuče obarač na dvocevki koju je nasledila od pokojnog muža.

Nova zvanična religija - kopimizam

U Švedskoj je zvanično priznata nova religija nazvana kopimizam, čiji pripadnici veruju da je informacija sveta, a kopiranje i deljenje – sveta tajna.

Udavila dete u kofi vode

Norvežanka Jasmin Čodri (26) ubila je svoju jednogodišnju ćerku potopivšu je u kofu punu vode, a celu scenu je preko Skajpa gledao Jasminin partner koji je Britanac.

Muž Julije Timošenko dobio azil

Češka je odobrila politički azil suprugu bivše premijerke Ukrajine Julije Timošenko koja u domovini izdržava kaznu od sedam godina zatvora.

Hrvatska možda povuče tužbu za godinu, dve

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić izjavila je da treba godinu ili dve da se reše stvari koje Hrvatska traži u svojoj tužbi protiv Srbije za genocid i da se može razgovarati o povlačenju tužbi ako se to reši.

Dala ljudsku kost svom psu

Patolog Trejsi Ingland uhapšena je ove nedelje u okrugu Oneida u saveznoj državi Viskonsin, nakon što je utvrđeno da je po završetku autopsije zadržala jednu kost s kičmenog stuba kako bi je kasnije dala svom psu.

Fejsbuku preti novi virus

Fejsbuku preti informatički virus "ramnit", koji je prethodno zarazio oko 800.000 uređaja širom sveta preko softvera, pokretnih platformi i veb stranica.

More preti severu Holandije

Vojska i policija učestvuju u evakuaciji 800 ljudi iz četiri sela na severu Holandije zbog straha od mogućih poplava, izjavili su danas zvaničnici u ovoj zemlji.

Soros: Propast evra bi ugrozio ceo svet

Krah zone evra i raspad Evropske unije imali bi katastrofalne posledice po globalni finansijski sistem, izjavio je poznati finansijski investitor Džordž Soros.