Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Novosađanin najbolji kuvar srednjoškolac

Za najboljeg kuvara srednjoškolca u Srbiji proglašen je učenik novosadske ugostiteljske škole "Svetozar Miletić" Marko Brzak. On je pobedio na takmičenju srednjih ugostiteljskih škola pripremanjem originalnog jela "vojvođanski file".

Gde će se rušiti, a gde graditi u centru?

Gde će to u strogom centru grada ubuduće moći da se ruši i zida, objedinjeno je novim planom detaljne regulacije starog gradskog jezgra, koji bi uskoro trebalo da usvoji Skupština grada.  

Ima li narod za koga da glasa?

Izbori se bliže, a opšti utisak građana je da ne vredi glasati ni za koga. Kad sa ljudima razgovaramo o politici, sve više čujemo rečenicu "narod nema za koga da glasa".  

Potpisi za apoteku na Detelinari

Prikupljeno je nekoliko stotina potpisa za otvaranje državne apoteke na Detelinari, u akciji koju je organizovala Liga socijaldemokrata Vojvodine, saopšteno je iz te stranke.

Ne može do leka jer mu fali odobrenje

Novosađanin Milan Moga (48), koji više od godinu dana boluje od retke bolesti genetskog porekla i prenosa, obratio se medijima za pomoć kako bi nadležni u državi ubrzali proceduru oko uvoza leka koji mu je neophodan.

URS ostao bez odbornika i tri preduzeća

Demokratska stranka moći će da do izbora održi gradsku vlast i bez podrške Ujedinjenih regiona Srbije, jer odbornici partije bivše gradonačelnice, Maje Gojković, napuštaju odborničku grupu regiona u Skupštini grada.  

Paketi pomoći za žitelje Bangladeša

Povodom Svetskog dana Roma, predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujanović posetili su danas žitelje naselja Bangladeš i uručili im pakete pomoći.

Štrand zatvoren od 10. do 15. aprila

Štrand će biti zatvoren od 10. do 15. aprila, zbog deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije kabina, kao i pripremnih radova za sezonu, najavljuju iz Gradskog zelenila.

Pokrajina i dalje bez rešenja za probleme Roma

U Vojvodini živi oko 40.000 Roma u 28 opština, a gotovo polovina njih stanuje u neplanski izgrađenim naseljima i bez osnovnih uslova za život, podaci su koje je objavila Kancelarija pokrajinskog ombudsmana povodom 8.aprila, Svetskog dana Roma.

Bez struje zbog krađe bakra

Za sada nepoznati počinioci juče su u po bela dana provalili u trafo stanicu kod bivšeg Radničkog univerziteta, isekli kablove i odneli bakarne ploče.