Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Grad bez projekata za fondove EU

Grad Novi Sad od 2008. godine nije podneo ni jedan projekat za međunarodno finansiranje, pa samim tim nije aplicirano ni kod jednog fonda Evropske unije, izjavio je gradonačelnik Igor Pavličić.

Momirov: VAC obmanjuje javnost

Predsednik Upravnog odbora Dnevnik holdinga Zlatimir Momirov optužio je danas nemački medijski koncern VAC da obmanjuje javnost pričom da želi da pokloni vlasništvo nad listom Dnevnik zaposlenima u preduzeću Dnevnik Vojvodina pres (DVP).

G17 koči Skupštinu grada

Sednica Skupštine grada, koja bi trebalo da se održi u petak, mogla bi ponovo da bude odložena ukoliko se odbornici Ujedinjenih regiona Srbije ne pojave.

Pare od Agrohema u Indijskom okeanu?

Kapital nastao malverzacijama prilikom privatizacije "Agrohema" nalazi se na ostrvima Čagos u Indijskom okeanu, sumnjaju mali akcionari ovog novosadskog preduzeća.

Zaposleni u Dnevniku traže obećano

Zaposleni "Dnevnik Vojvodina Presa" (DVP) pozvali su danas Vladu Vojvodine da hitno sprovede odluku iz septembra prošle godine, kojom je prihvatila ponudu nemačke medijske grupacije VAC da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u DVP.

Minimalna radijacija kiše

U uzorku padavina na teritoriji Vojvodine zabeležene su minimalne koncentracije radionuklida joda 131, koje ne ugrožavaju zdravlje stanovništva, saopštila je u utorak Laboratorija za ispitivanje radioaktivnosti uzoraka i doze jonizujućeg i nejonizujućeg zračenja Univerziteta u Novom Sadu.

Pupinova nagrada Matice srpske

Dobitnica prve Pupinove nagrade Matice srpske za 2011. godinu je Tamara Ćeranić sa Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu, za diplomski-master rad "Akvizicija i prenos podataka od male hidroelektrane do dispečerskog centra", saopšteno je iz Matice srpske.

Štrajk prosvetara i pored dogovora

Predstavnici Vlade i tri prosvetna sindikata usaglasili sporazum o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika, ali će štrajk biti nastavljen dok se o sporazumu, u roku od tri dana, ne izjasne glavni odbori sindikata.

Građani ljuti zbog smeća

Pojedini građani sa Klise žale se da komunalne službe nisu u stanju da reše problem divljih deponija u ovom novosadskom naselju.