Otvoreno prihvatilište za pse

Danas je u Novom Sadu otvoreno prihvatilište za životinje pod nazivom - Petfrendli, koje se nalazi na gradskoj deponiji.
Danas je u Novom Sadu otvoreno prihvatilište za životinje pod nazivom - Petfrendli, koje se nalazi na gradskoj deponiji.

Reč je o mestu na kojem će, između ostalog, sterilisati, čipovati i vakcinisati pse lutalice, kaže predsednica Udruženja za zaštitu životinja Vojvodine, Slavica Keco. Ona dodaje da će psima koji prođu tretman biti stavljene zelene ogrlice.

"Ako ih građanin vidi na ulici treba da zna da je sterilisan pas manje opasan i nije agresivan", rekla nam je Slavica Keco.

Priča o azilu za napuštene životinje, čije otvaranje predstavnici gradskih vlasti godinama najavljuju, i ovog puta je ponovljena. Keco kaže da će se u izradu glavnog projekta krenuti za 10 dana i nada se da će biti izgrađen do kraja godine: "Gradonačelnik je formirao radnu grupu koja ima zadatak da celu priču vezanu za azil realizuje. Mi imamo svakog petka sastanak i radi se trenutno projektni zadatak i očekujemo da će u petak biti prezentacija projektnog zadatka".

O radu prihvatilišta Novosađani će detaljnije imati prilike da se upoznaju putem brošura, koje uskoro mogu očekivati u svojim sandučićima. (O.K.)

  • jelena

    12.09.2013 11:58
    izgubljen pas
    da li azil jos uvek postoji I da li bi prihvatili kuce koje je napusteno decak je Ima mesec I li dva ne znam tacno trenutno je kod mene ali nemogu da ga zadrzim ....
  • ns

    31.03.2011 09:42
    aaaa
    e lepo, sad imamo dva frendli programa, jedan je u Betaniji bebifrendli, a drugi na deponiji petfrendli. Šta li je treće na redu
  • Milanče

    31.03.2011 08:22
    Valjda će sada da pokupe onih 15, 16 komada na bul Kralja Petra koji zavijaju i laju po celu noć. Ne može pošten svet da se naspava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti