Momirov: VAC obmanjuje javnost

Predsednik Upravnog odbora Dnevnik holdinga Zlatimir Momirov optužio je danas nemački medijski koncern VAC da obmanjuje javnost pričom da želi da pokloni vlasništvo nad listom Dnevnik zaposlenima u preduzeću Dnevnik Vojvodina pres (DVP).

Predsednik Upravnog odbora Dnevnik holdinga Zlatimir Momirov optužio je danas nemački medijski koncern VAC da obmanjuje javnost pričom da želi da pokloni vlasništvo nad listom Dnevnik zaposlenima u preduzeću Dnevnik Vojvodina pres (DVP).

Momirov je rekao da je preduslov da VAC pokloni zaposlenima svojih 55 odsto vlasništva u DVP-u to da Dnevnik holding, koji je vlasnik 45 odsto DVP-a, odustane od svih potraživanja, i prema VAC-u i prema DVP-u. On je rekao da se ta potraživanja mere u milionima evra i optužio VAC da nije poštovao okvirni ugovor, koji je vredan nekoliko miliona evra.

Dodao je da je Dnevnik holding sastavio tužbu koja još nije predata. "Niko nema ništa protiv da zaposleni u DVP-u dobiju taj poklon, mi ćemo tome da aplaudiramo, ali nemojte od nas da očekujete da sahranjujemo sopstveno preduzeće. Ne možemo da se odreknemo onoga što je naše", rekao je Momirov.

Prema njegovim rečima, svako ko odustane od potraživanja svog preduzeća, čini krivično delo. Momirov je naveo da je tačno da su vlade Srbije i Vojvodine podržale ideju VAC-a o poklonu zaposlenima u DVP-u, ali pritom nisu navele na koji način taj poklon treba da se realizuje.

Momirov je rekao da plate za više od 200 zaposlenih u Dnevnik holdingu kasne, kao i da su radnici ostali bez zdravstvenog osiguranja. "Ukoliko VAC hoće da pokloni, neka pokloni, ali nas ne može uslovljavati da kršimo zakone i da naše radnike ostavljamo bez potraživanja", poručio je Momirov i dodao da niko u Dnevnik holdingu nema ništa protiv zaposlenih u DVP-u, ali je utisak da VAC pokušava da zavadi zaposlene u ta dva preduzeća.

  • 01.04.2011 07:53
    za "neobavestenu" Ivanu
    verovatno niste culi za izreku "nema besplatne vecere", pa tako ni "besplatnog poklona VAC-a".
    Radnici DVP-a uporno izbegavaju da napisu vest u celini, a deo koji izostavljaju je da VAC za uzvrat, trazi da se Dvenik odreke 8 miliona potrazivanja prema VAC-u na ime neisplacenih racuna i obaveza preuzetih ugovorom, a da ne pricam o kreditu od 3 miliona evra koji je DVP podigao a pare nestale u mraku, a sada treba svi zaposleni u Dnevniku da ih vracaju. Toliko o velikodusnosti VAC-a. Od kada je VAC "usao" u Dnevnik na "mala vrata" sa investicijom od svega 2000 evra, situacija i polozaj zaposlenih je sve gori, plate kasne skoro godinu dana, ne uplacuje se pio i zdravstveno, a o umesanosti pojedinaca iz pokrajinske vlade da i ne govorim.
  • Ivana

    31.03.2011 09:18
    Ma jel'?
    Radnike ili rukovodstvo?
    Radnici prihvataju ponudu VAC-a, ali ne i rukovodstvo dnevnika.
    Ukoliko neko duguje milion, a nudi ti 5 miliona, pa šta je tu loše?
    Poklanja ti 4 miliona. POKLANJA!
    Ali tu nema provizija, a takođe to predstavlja kraj sadašnjeg rukovodstva Dnevnika.
    Od tada je sve u rukama radnika i to je problem za birokrate bez znanja i umeća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti