Počinju radovi na gradnji Rektorata

Danas počinju radovi na izgradnji Centralne zgrade Univerziteta koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

Danas počinju radovi na izgradnji Centralne zgrade Univerziteta koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

Zgrada Rektorata će se nalazi preko puta Filozofskog fakulteta na mestu na kojem 16 godina stoji betonska konstrukcija započete zgrade. Nov objekat Rektorata prostiraće se na 4.300 kvadrata.

Planirano je da u suterenu budu prostor za radionice, univerzitetski arhiv, garaže, kao i celokupan informacioni sistem. U prizemlju će se nalaziti veliki amfiteatar, galerijski prostor, biblioteka i internet centar, kao i prostorije za Studentski parlament i Univerzitetski klub. Drugi sprat će zauzimati Rektorat sa radnim službama univerziteta, dok će se treći koristiti za naučne centre pokrajinske administracije.

Moderna građevina na tri sprata dominiraće univerzitetskim kampusom pre svega zbog svoje zanimljive fasade i razuđene osnove. Projekat potpisuju arhitekti Darko Reba i Igor Maraš, a izvođači radova su Termoinženjering iz Beograda i Inter-kop iz Šapca.

  • Student

    11.04.2011 08:29
    Viktorija na delu
    Nisam ni mislio da ovolika investicija može bez Ružice i Dušana... Šapa stavljena na poljoprivredu izgleda ipak nije dovoljna... Zaista treba ispitati pravu pozadinu tog ubistva, ali zaista!
  • 11.04.2011 07:48
    s tim da su garaze samo za zaposlene u tom objektu..
    da li doticni objekat sa svojom povrsinom ima dovoljno mesta za parkiranje?
    samo cekajte da vidite kakav haos u prostoru ce napraviti tehnoloski park koji ce se graditi na uglu strazilovske i ulice dr ilije djuricia..ali koga briga za to. to je univezitet.samo ne znam da li tako uce i svoje studente da planiraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti