Novosadski informativni portal 021

Zabava

Obama rekao Jamajčanima da uspore sa gandžom

Američki predsednik Barak Obama upao je u četvrtak na Jamajci u "opasno područje" kad su ga pitali šta misli o marihuani, temi bliskoj srcu, a i umu mnogih stanovnika te karipske države slavne po lokalnoj gandži.

Miševi izazvali haos u Parlamentu

Nekoliko miševa prekinulo je parlamentarnu raspravu o korupcionaškoj aferi naftne kompanije Petrobras u Brazilu i izazvalo haos među poslanicima, obezbeđenjem i novinarima.

VIDEO: Zasadiće milijardu stabala uz pomoć dronova

Bespilotne letelice uskoro bi mogle da dobiju i ekološku upotrebu, budući da jedna kompanija sa sedištem u Oksfordu namerava da se suprotstavi krčenju šuma tako što će pomoću dronova zasaditi milijardu stabala za godinu dana.

Gde grom najčešće udara?

Američka svemirska agencija NASA prikupila je podatke u vezi sa brojem munja koje su načinili njeni sateliti u periodu između 1998. i 2013. godine.

Mobilni poziv proslavio svoj 42. rođendan

Možete li da zamislite jedan dan bez mobilnog telefona? Za većinu ljudi to je nemoguća misija u 21. veku, ali pre nekoliko decenija telefonski poziv sa mobilnog telefona je bio prava revolucija. Upravo to je prvi uradio Martin Kuper, a mobilni poziv je pre tri dana proslavio 42. rođendan.