VIDEO: Lopov tri dana visio na klima uređaju

Jedan lopov iz kineske provincije Šenžen proveo je 70 sati na spoljnom delu klima uređaja.
Jedan lopov iz kineske provincije Šenžen proveo je 70 sati na spoljnom delu klima uređaja.

Naime, on je u jednom hotelu pokušao da ukrade kablove, ali su ga videli, pa je pobegao kroz prozor. Pošto nije želeo da ga uhapse i da javno osramoti svoju majku, on je odbijao da se pomeri sa klima uređaja tri dana.

Policija je pokušavala da razgovara sa njim i urazumi ga, ali je on bio strašno tvrdoglav. Spasilačke službe su postavile veliki dušek ispod njega, u slučaju da dobije samoubilačke namere ili se oklizne i padne.

On je odbijao i hranu i piće, ali je na kraju prihvatio bocu vode od jednog novinara. On je uspeo da ga ubedi da odustane od svoje namere, a lopov mu je na kraju priznao da se plašio da osramoti svoju 70-godišnju majku.

Pošto je ukrao jako malu količinu kablova čija vrednost ne dostiže ni 100 funti, njegova krađa smatra se sitnim prekršajem.

Njega su i ranije hapsili zbog sitnih krađa, ali ovaj pokušaj mu se uopšte ne bi računao kao kriminalno delo.

  • klima majstor

    10.04.2015 13:53
    svaka im čast
    majstori odlično montiraše klimu.....ni pomerila se nije :D
  • 10.04.2015 12:37
    Zare
    Prema ovim našim "ljubiteljima" oružja treba ga samo overiti u glavu jer je uhvaćen u kradji i na tudjem je posedu. Ovakvi primeri govore koliko je potrebno oprezno pisati zakone jer mogu da se odnose na neverovatan broj različitih slučajeva!
  • Manjina 57

    10.04.2015 06:39
    Koliko lopova imamo, mi bi mogli da "okitimo" ceo grad, po dva lopova na svaki klima uređaj! Samo što naše lopove nije strah da osramote svoje majke, pogotovo onih iz velikih službenih zgrada...Čast, poštenje, skromnost, sramota... Značenje i shvatanje tih pojmova se mnogo razlikuje od onog kako ih shvataju Kinezi. A nije bilo uvek tako, jer naš narod je častan i pošten, ali taj narod se ne pita...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.