Stogodišnjakinja preplivala 1.500 m

Stogodišnjakinja iz Japana Mieko Nagaoka uspela je da završi trku na 1.500 metara slobodnim stilom u malom bazenu, prenose mediji.
Stogodišnjakinja iz Japana Mieko Nagaoka uspela je da završi trku na 1.500 metara slobodnim stilom u malom bazenu, prenose elektronski mediji.

To do sada nije uspelo ni jednom drugom stogodišnjaku na svetu.

Jedina u kategoriji između 100 i 104 godine, u prefekturi Ehime, na zapadu Japana, Mieko Nagaoka je slobodnim stilom savladala ovaj izazov, uz veliki aplauz publike.

Ona se nada da će njen rekord priznati i Ginisova knjiga svetskih rekorda, a nema nameru da se tu zaustavi, jer želi da pliva do 105. godine, ako toliko poživi.

Nagaoka je počela da pliva sa 80 godina u sklopu terapije kolena. Sa 99 godina zabeležila je uspeh na 1.500 metara u olimpijskom bazenu i iste godine objavila knjigu svojih sportskih poduhvata.
  • Maslina

    06.04.2015 18:25
    Ima li u Srbiji stogodisnjaka vise od 2, pitam se pitam, i zasto ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.