Zabava
07.06.2014.
20:02 > 19:57
Veoma mali broj Amerikanaca smatra da Bog nema nikakve veze sa stvaranjem čoveka, pokazalo je novo istraživanje.
  • 09.06.2014 16:24
    Ko je funkcionalmno nepismen?
    Na stranu vaši komentari, iako podržavam Mrvine, mene više interesuje kako je neko izračunao procenat iz naslova ovog teksta? Ako ja dobro shvatam, 42% Amerikanaca je izabralo ispravan odgovor, imajući u vidu koji odgovori su ponuđeni.
  • Richard Dawkins

    09.06.2014 09:48
    religija = zlo
  • Andrija Šrek

    08.06.2014 21:27
    ...
    Slobodno me nazovite kako hoćete. To ne menja ČINJENICE. A uvrediti me ionako ne možete.
  • Lajavi

    08.06.2014 18:58
    @Anonimus
    Darvinova teorija je ipak samo teorija a ne činjenica. Kako je čovek nastao, ne želim da polemišem jer nisam kompetentan iako sam učio i završio visoke škole. Možda smo "posadjeni" kao eksperiment nekih vanzemaljaca, možda je sve ovo nešto nalik Matriksu. Ko zna, možda nas je i stvorio Bog a moguće je i da smo nastali od majmuna. Da si pažljivije pročitao komentar koji sam postavio, uočio bi da sam komentarisao način na koji su Mrva i Šrek komentarisali. Ako kažeš da je neko na nižem stepenu razvoja ili da živimo medju većinom koja je primitivna, to nije ništa drugo nego netolerantnost i primitivizam. Uzdravlje
  • @JO

    08.06.2014 10:23
    JO, čоveče dragi, vaše postojanje je dokaz te teorije. Ne prežive najpametniji i najjači, već najpilagodljiviji. Eto i vi se prolagođavate mišljenju koje je poslednjih godina plasirano preko medija umesto da učite, čitate i mislite svojom glavom.
  • mrva

    08.06.2014 09:48
    @JO
    Ha ha ha, kako ste vi koji sa naukom veze nemate, neverovatni. Neko je jednom rekao "najgore mi je da se raspravljam sa vernicima - nikada ne znam sta ce sledece reci!" I stvarno je tako, za takve ljude sve je moguce, lupati gluposti, koristiti se nelogicnostima, reci jedno pa potom drugo - sve je "legitimno". Bio bih glup kada bih se upustao u dalju raspravu, bar ti je internet na dohvat ruke pa potrosi nesto dnevnog vremena da poradis na svom znanju, koristice ti da ne ispadas glup (nazalost u ocima mnogih i neces ispasti jer su ti slicni). Svaku TEORIJU je postavio covek, pa svaka moze imati ime po njenom utemeljivacu tako da to ne govori nista! Njutnova TEORIJA gravitacije (probaj da skocis sa 2. sprata - sta znas mozda nije ispravna ta "teorija")

    Sto se evolucije tice evo ti jedan dobar sajt (na srpskom!) za pocetak: http://www.teorijaevolucije.com/

    ps.zaboravio sam da se potpisem u prethodnom komentaru
  • JO

    08.06.2014 09:08
    Anonimus, da je nesto naucna cinjenica nazivalo bi se "prirodni zakon", posto se radi o Darvonvoj TEORIJi, samo ima govori da nije dokazana. Cisto malo ako pricamo o obrazovanju...
  • 08.06.2014 08:45
    @Lajavi
    Da si ucio skole, pa i fakultet posle; a ako si propustio mogao si dosta nadoknaditi kroz neformalno obrazovanje (citajuci, internet)onda bi znao da je koncept po kome je Bog stvorio coveka u danasnjem obliku (ne Univerzum nego coveka!) naucna neistina! Sa druge strane evolucija je naucna cinjenica. Da ti uprosceno objasnim: kada je nesto naucna cinjenica tu vise nema sta da se polemise i nije pitanje necije vere, uverenja, jednostavno daje se do znanja da svi dokazi i rezultati posmatranja govore u prilog tome. Onaj ko ignorise naucne cinjenice,pogotovu one vrlo upecatljive, bilo svesno, bilo zbog ne poznavanja, po definiciji je primitivan. Recimo i africka plemena nazivamo primitivnim ali ja nemam nista protiv njih. Dakle, ne znam gde sam bio "netolerantan", kakavi su to moji "arsini" (mislis na opste prihvacene "naucne" arsine?), a ja kao ateista imam po najmanje osecaj vise vrednosti obzirom da iskreno smatram da nisam nista "vredniji" od bilo kog drugog zivog bica na planeti (zbog cega ni mrava ne volim da ubijem), a sto se svakako ne moze reci za antropocentricne hriscane.
  • Lajavi

    08.06.2014 07:31
    @Mrva, Andrija Šrek
    Vaša netolerantnost prema nečemu što se ne uklapa u neke vaše aršine, nadmenost i osećaj neke više vrednosti su takodje primitivni, samo, još niste to shvatili.

  • mrva

    07.06.2014 21:24
    pa nije "čak" nego "tek 73% Amerikanaca..." jer je kod nas taj procenat verujem preko 85%...

    salu na stranu, svakako porazavajuce!

    treba da budemo svesni da zivimo medju vecinom koja je veoma primtivna
  • Andrija Šrek

    07.06.2014 20:05
    ...
    Au, možda su i u pravu oni koji tvrde da su Ameri retardi...
    A za one koji misle - pa šta ima veze, IMA.
    Oni koji su na ovom, niže stepenu razvoja, uglavnom glasaju na svim izborima...nije bitno u kojoj zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna