Zaključali u podrum 100 činovnika da budžet ostane tajna

Oko 100 finansijskih zvaničnika u Indiji proveli su poslednjih nedelju dana zaključani u podrumu u Nju Delhiju.
Oni rade na pripremi za štampanje državnog budžeta u hiljade primeraka, a ovako je zagarantovana apsolutna tajnost pre zvaničnog puštanja u javnost koje je zakazano za ponedeljak. Zbog ovih neobičnih mera opreza, indijski zvaničnici se hvale da im budžet još nikada nije procurio.
 
Proces počinje nekoliko meseci pre nego što indijska vlada saopšti svoje planove potrošnje za ovu godinu. Ali ministarstvo finansija radi ubrzano desetak dana pre predstavljanja finalnog dokumenta.
 
Tada se radnici okupe na tradicionalnoj ceremoniji na kojoj se služi omiljeni desert. Ministar finansija obično prisustvuje ovom događaju, koji označava početak perioda karantina za zvaničnike koji su izabrani za štampanje budžeta.
 
Zvaničnici - mnogi od njih volonteri, spuštaju se ispod zemlje u svet tišine. Narednih devet dana, njima je zabranjeno da napuštaju svoje podzemne radionice, koje su zaključane.
 
Radnici nemaju kontakt sa svojim porodicama. Jedu i spavaju u radionici. "Ovi službenici imaju pravo na kontakt sa bližnjima tek nakon što se objavi budžet", piše u dokumentu Ministarstva.
 
Autor: agencije/foto:Getty

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija