Veće poverilaca prihvatilo nagodbu o Agrokoru

Privremeno veće poverilaca danas je jednoglasno prihvatilo nagodbu o Agrokoru.
"Mislim da je ovo izvrsna vest da je Privremeno veće poverilaca prihvatilo tekst nagodbe", rekao je premijer Andrej Plenković, koji se jutros sastao s vanrednim poverenikom Agrokora Fabrisom Peruškom, predstavnicima Privremenog veća i dobavljača. 
 
Privremeno veće je jednoglasno dalo saglasnost vanrednom povereniku na konačan tekst nagodbe u Agrokoru i ona će sada biti upućena Trgovačkom sudu, koji treba da je potvrdi. Plenković je rekao i da je uverljiva većina poverilaca zadovoljna nagodbom i modelom koji je primenjen.
 
"Da li će biti eventualno nekih aktera koji će tražiti neki drugi pravni put, to ćemo videti", dodao je premijer. 
 
Nacrt nagodbe u postupku vanredne uprave predvidja osnivanje nove grupe u vlasništvu poverilaca. Kako je ranije objavljeno, nagodbom je dogovorena raspodela vlasničkih udela u novom Agrokoru, tako da će dve ruske banke Sberbank i VTB bank imati nešto malo preko 46 odsto vlasništva u koncernu, pri čemu Sberbanka oko 39 odsto, za vlasnike obveznica čuvaće se udeo od 25 odsto, domaći dobavljači trebalo bi da dobiju do osam odsto udela, a domaće banke najmanje deset odsto.
 
Nagodba ne uključuje dogovor s Adris Grupom, koja je saopštila da ne može podržati nagodbu koja nije ni pravedna ni poštena. U saopštenju koje su preneli hrvatski mediji navodi se da će vreme pokazati koliko je takva nagodba u hrvatskom nacionalnom interesu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.