Telenor kažnjen u Norveškoj sa 96 miliona dolara

Norveške vlasti za zaštitu konkurencije kaznile su danas Telenor, najvećeg norveškog provajdera telekomunikacionih usluga, sa 788 miliona kruna (96 miliona dolara) zbog zloupotrebe dominantne pozicije na norveškom mobilnom tržištu.
Telenor kažnjen u Norveškoj sa 96 miliona dolara
Foto: 021.rs
Direktor regulatornog tela Lars Sergard kaže da je Telenor "ozbiljno prekršio zakon o zaštiti konkurencije" kada je postavio "barijere za razvoj treće mobilne mreže u Norveškoj". Telenor je, kako je saopšteno, izmenio 2010. godine uslove ugovora o pristupu mreži sa namerom da ograniči dalje investicije u treću mobilnu mrežu u Norveškoj.
 
Agencija Rojters precizira da je Komisija za zaštitu konkurencije "utvrdila da je Telenor namerno izmenio sporazum o pristupu kako bi sprečio dalje ulaganje kompanije Netvork Norvej u treću mobilnu mrežu".
 
Iz Telenora poručuju da grupacija nije prekršila nijedan zakon i da će se žaliti na kaznu.
 
Današnja kazna je najveća ikada koju je izrekao norveški tržišni regulator.
  • Bogoljub

    21.06.2018 13:36
    ista matrica
    Ono sto je proslo u Srbiji ne prolazi u Norveskoj. Sad ce im maca pojesti sve sto su lapili od Srpskih gradjana na neposten nacin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.