Dodeljene svetosavske nagrade

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, Šarčević je na svečanosti u Vladi Srbije u Beogradu ocenio da nagrada odražava viševekovni duh Svetosavlja i da se za nju "vredi boriti".
"Mislim da je ovo dobra prilika da smo ujedinjeni u jednoj zajedničkoj misiji, a to je da obrazovanje u Srbiji treba da bude mnogo bolje, kvalitetno. Da budemo neko ko će iz toga crpeti bolji i lepši život sa namerom da se to sve umnoži, da ne bude bežanije iz Srbije, da to znanje, kao razvijene, civilizovane zemlje upotrebimo za opštu dobrobit i umnožavanje", rekao je ministar.
 
Priznanje su dobili vaspitač i specijalista za muzičku kulturu u PU "Pčelica" iz Sremske Mitrovice Slobodanka Grčić, nastavnica matematike i računarstva u zemunskoj Osnovnoj školi "Lazar Savatić" Dejana Vojinović, nastavnik tehnike i tehnologije i tehničkog i informatičkog obrazovanja u kikindskoj Osnovnoj školi "Đura Jakšić" Milan Dragosavac.  
 
Među dobitnicima su i Branka Bešlić, psiholog u Osnovnoj školi "Sonja Marinković" iz Subotice, učenica šestog razreda OŠ "Janko Veselinović" i šestog razreda OMŠ "Petar Konjović" u Beogradu Sofija Sviderski, učenica četvrtog razreda prirodno-matematičkog smera u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji Anja Kovačević kao i Marjan LJ. Ivanov, nastavnik elektro grupe predmeta u Srednjoj tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" iz Kule.  
 
Svetosavska nagrada uručena je i direktoru Tehničke škole Užice Draganu Tucakoviću, studentu prve godine Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu Đorđu Ogrizoviću, vanrednom profesoru na Fakultetu organizacionih nauka Vesni Damnjanović, profesoru na kragujevačkoj Visokoj školi za menadžment i ekonomiju Milošu Stankoviću i gradskom menadžeru Beograda Goranu Vesiću.  
 
Nagrađene su i osnovne škole "Branko Radičević" iz Šida, "Svetislav Golubović Mitraljeta" iz Batajnice, "Radoje Domanović" iz Niša, Poljoprivredno-veterinarska škola "Svilajnac", Visoka hotelijerska škola strukovnih studija iz Beograda.  
 
Priznanje za doprinos obrazovanju pripalo je i kompanijama "VISA", "TELEKOM SRBIJA a.d.", "Knjaz Miloš" a.d. iz Aranđelovca, koncernu "Bambi" a.d. iz Požarevca, Fondaciji "UNIVEREKSPORT" i Regionalnom centru za talente Beograd 2.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.