Evropska premijera filma Srdana Golubovića na Berlinalu

Dokumentarac Ivane Todorović, filmovi Srdana Golubovića i Marte Popivoda, kao i animirani film Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg predstaviće se publici na ovogodišnjem, 63. Filmskom festivalu u Berlinu koji će trajati od 7. do 17 februara.

Dokumentarac Ivane Todorović, filmovi Srdana Golubovića i Marte Popivoda, kao i animirani film Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg predstaviće se publici na ovogodišnjem, 63. Filmskom festivalu u Berlinu koji će trajati od 7. do 17 februara.

U glavnom takmičarskom programu kratkih filmova u selekciji 27 filmova iz 20 zemalja nalazi se i dokumentarac Todorovićeve "Ja, kad sam bila klinac bila sam klinka".

Film Srdana Golubovića "Krugovi", koji je u januaru na Sandens festivalu nagrađen za umetničku viziju u kategoriji svetskog filma (World Dramatic Competition), 11. februara će imati svoju evropsku premijeru na Berlinalu u programu Forum.

U sekciji Prošireno biće prikazan dugometražni film Marte Popivoda "Jugoslavija, kako je ideologija pomerila kolektivno telo", dok će se u programu Generacija 14+ u selekciji kratkih filmova publici Berlinala predstaviti i kratki animirani film "Rabbitland" autora Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg.

Na Berlinalu u takmičarskoj konkurenciji igranih filmova našlo se 19 ostvarenja, među kojima su i novi filmovi reditelja Stivena Soderberga i Gasa van Santa. Van Santov film "Promised Land" (Obećana zemlja), u kome igra Met Dejmon i Soderbergov film "Side Effects", u kome igraju Džad Lou i Ketrin Zita-Džons, najistaknutija su ostvarenja koja dolaze iz SAD.

Ko će dobiti ove godine Zlatnog medveda odlučivaće sedmočlani žiri na čelu sa rediteljem Vong Kar Vajem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.