Novi album Miloša Jovanovića i Dobrovoljnog kovačkog društva

Predstavljanje publici novog albuma "Dobrovoljnog Kovačkog Društva", koje predvodi novosadski multimedijalni umetnik Miloš Jovanović, održaće se 8. maja u beogradskom Domu omladine s početkom u 12h.

Predstavljanje publici novog albuma "Dobrovoljnog Kovačkog Društva", koje predvodi novosadski multimedijalni umetnik Miloš Jovanović, održaće se 8. maja u beogradskom Domu omladine s početkom u 12h.

Pesme na albumu pod nazivom "Ljudi od zemlje" su sa akcentom na poetskim i angažovanim tekstovima i muzičkim atmosferama koje karakterišu svaku muneru. Autor muzike, tekstova i aranžmana je Miloš Jovanović, producent je Voja Aralica, dok izvršna audio produkcija pripada "Hammer produkciji" iz Novog Sada.

- Ovo je ustvari kantautorski album, možda i više od toga, a na njemu radim skoro godinu dana. Teško mu je odrediti žanr jer su to pesme atmosfere, odnosno priče koje ilustruje muzika. Zato ima puno različitih žanrova, ali ih povezuje slična naracija - kaže Jovanović za 021.

DKD je orkestar koji svira autorsku muziku za pozorište, film i reklame. Čine ga vrhunski džez muzičari iz Novog Sada, Beograda, Pančeva i Subotice.

Orkestar je do sada radio muziku za dva igrana filma Miloša Jovanovića (Memo i Frau Einstein) koji su rađeni u međunarodnoj koprodukciji. To je muzika panonskog podnelja primenjena u različitim muzičkim žanrovima (sving, tango, bluz, rok). Orkestar je dobio nagradu za najbolju filmsku muziku na Filmskom festivalu Arena 2004. godine.

"Hammer produkcija" je do sada sarađivala sa najpoznatijim muzičkim imenima Balkana (Šaban Bajramović, Đorđe Balašević, Leb i sol, Bajaga & Instruktori, Teodosi Spasov, Zdravko Čolić, Rambo Amadeus…).

  • The Lalosh

    30.04.2013 12:18
    Drž se Miloše! :)
    I ne daj se godinama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.