"Paideia" izdavač godine

Nagrada za najboljeg izdavača 2013. danas je uručena izdavačkoj kući "Paideia", dok je priznanje za izdavački poduhvat godine dobilo petotomno delo Ješe Denegrija "Srpska umetnost 1950-1990", koje su objavili "Orion Art" i "Topy".

Nagrada za najboljeg izdavača 2013. danas je uručena izdavačkoj kući "Paideia", dok je priznanje za izdavački poduhvat godine dobilo petotomno delo Ješe Denegrija "Srpska umetnost 1950-1990", koje su objavili "Orion Art" i "Topy".

Za najlepšu knjigu proglašeni su "Srpski slikari od 14. do 18. veka" Branislava Todića u likovnoj opremi Miroslava Lazića, u izdanju Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i "Platuneuma". Od ove godine ovo priznanje nosi ime Bogdana Kršića, koji je za nekoliko decenija ilustrovao i likovno opremio na stotine knjiga.

Specijalno priznanje za mladog dizajnera dodeljeno je Jani Oršolić za opremu knjige "Vitez švedskog stola" i "Kamenčić", koje je objavila "Fabrika knjiga".

Nagradu za najbolju dečju knjigu ravnopravno su dobili pesnik Ljubivoje Ršumović i ilustrator Dušan Petričić za "Vidovite priče" u izdanju "Lagune" i Dejan Aleksić za knjigu "Koga se tiče kako žive priče" u izdanju "Kreativnog centra".

Specijalno priznanje uručeno je izdavačkoj kući "Mediterran publishing" iz Novog Sada za specijalni doprinos razvoju srpske kritičke kulture, teorije i umetnosti.

U žiriju za izdavačku produkciju bili su: Zlatko Paković (predsednik), Nevena Milić, Irena Javorski, Neda Todorović i Dejan Ilić, dok je o najlepšoj knjizi odlučivali Jugoslav Vlahović (predsednik), Mirjana Živković i Mile Grozdanić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.