Karanoviću i Popoviću nagrada za doprinos srpskoj kinematografiji

Nagrade Udruženja filmskih umetnika Srbije za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji uručene su reditelju Srđanu Karanoviću i glavnom snimatelju slike Predragu Popoviću.

Nagrade Udruženja filmskih umetnika Srbije za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji uručene su reditelju Srđanu Karanoviću i glavnom snimatelju slike Predragu Popoviću.

Nagrada za doprinos filmskom stvaralaštvu u 2013. godini uručena je Dušanu Joksimoviću za snimateljski rad u filmu "Falsifikator", a diplomu je dobio filmski kritičar Božidar Zečević.

Predsednik UFUS Milan Knežević rekao je na svečanom uručenju nagrada da je reditelj Srđan Karanović znamenje jednog razdoblja i generacije filmskih stvaralaca koja je ostavila neizbrisiv trag u filmskoj umetnosti i kulturi Srbije.

On je naveo da je Karanović autor nekih od najznačajnih domaćih filmskih ostvarenja, među kojima su filmovi "Petrijin venac", "Apotekarica", "Grlom u jagode", "Virdžina", "Nešto izmedju", "Za sada bez dobrog naslova".

Karanović je zahvalio na priznanju koje ga je, kako je rekao, obradovalo i istovremeno malo rastužilo, jer ga je podsetilo na to koliko ima godina.

"Posebno želim da zahvalim rediteljima Puriši Đorđeviću i Dušanu Makavejevu koji su veoma uticali na moj rad", rekao je Karanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.