Jedna nedelja u čudesnom svetu ministra Vulina

Jednog dana, možda, dobićemo ukoričeno izdanje u kojem će biti sabrana iskustva ministra Aleksandra Vulina.
Jedna nedelja u čudesnom svetu ministra Vulina
Foto: 021.rs

Potencijalni izdavači mogli bi da Ministarstvo najunutrašnjijih poslova i buduća kuća Antena Šundi. 

Evo predloga za jedan deo knjige. U pitanju je samo nedelju dana, a sudeći po broju aktivnosti, knjiga će morati da izađe u nekoliko tomova.

Sve su droge teške (12. septembar)
 
"Ne postoje lake i teške droge, policijski službenici ne prave razliku u tome da li hapse narko-dilera sa kilogramima heroina ili kokaina, ili sa kilogramom marihuane, ili dilera sa sintetičkom drogom, odnosno tabletama. Svako ko pravi, proizvodi, transportuje i prodaje drogu naći će se na meti i udaru srpske policije. Srbija neće biti slobodna zona za narko-dilere i dok sam ja na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova nikada niti jedna vrsta narkotika neće biti legalizovana. Važno mi je kada zaplenimo drogu, ali mi je još važnije kada pronađemo ilegalnu laboratoriju za proizvodnju droge, kada zaplenimo i uništimo supstance od kojih ološ pravi drogu."
 
Brani šefa, državu brani (13. septembar)
 
"Mogli bi dosovci i sami da se sete kako je na dan kada je proglašeno priznanje Kosova, u Rumuniju pobegao predsednik Demokratske stranke i predsednik Srbije Boris Tadić. Nadam se da će dosovce neko podsetiti kako je njihov ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović najpre bio ministar u šiptarskoj Vladi, pa onda i u srpskoj. Nadam se da će ih neko podsetiti da su pohapsili više Srba koji su držali barikade, nego što su to činili Šiptari. Predsednik Aleksandar Vučić je pokazao kako se ponaša državnik, i kako se brane Srbi i na mnogo težim mestima, a dosovci su pokazali da je srpski narod u pravu kada kaže: 'Ne boj se onog koji se ničeg ne boji, već se plaši onog ko se ničega ne stidi'."
 
Borba neprestana, dobri moji (14. septembar)
 
"Velјa Nevolјa, Marko Mesar i poslanik Miketić pričaju da sam narko-diler. To kriminalci govore o onom ko ih je uhapsio i glupan u ulozi narodnog poslanika koji ponavlјa ono što Mesar i Nevolјa govore. Zanimlјivo da za dilovanje dileri i ubice optužuju onog ko ih je uhapsio, bez straha od onog što imaju da kažu, a sa njima i narodni poslanik Miketić. Drago mi je što je pokazao ko su mu izvori informacija i mere za istinu. Velјa Nevolјa, Marko Mesar i Miketić na istom zadatku, sa istim neprijatelјima, sličan se sličnom raduje."
 
Rainbow Over the Hill (15. septembar)
 
"Ambasador SAD-a gospodin Hil i šef Delegacije EU u Srbiji gospodin Žiofre su izrazili nadu da se u Srbiji neće poštovati zakonska procedura i da će uprkos odluci nadležnih organa biti održana šetnja Evroprajd 2022. Poštovani ambasadori nisu izrazili nadu da će i protivnicima Evroprajda biti dozvolјeno da šetaju bez obzira na odluke nadležnih organa. Nјihovo okuplјanje nije podvedeno pod lјudska prava i slobodu izražavanja. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nema takvih predrasuda, mi ne delimo građane Srbije i mi poštujemo svačije pravo na izražavanje stava, ali isto tako i vodimo računa o svačijoj bezbednosti, pa odluke ne donosimo na osnovu ideoloških ili bilo kojih drugih predrasuda... 
 
Pritisak na pravosuđe nije u skladu sa proklamovanim vrednostima Evropske unije kojoj tako uporno težimo, a ni u Sjedinjenim Američkim Državama ne bi bilo moguće da bilo koji ambasador izrazi nadu da će nadležni državni organi postupiti u skladu sa njegovim uverenjima ili stavovima. U Srbiji se poštuje zakon i brine o interesima Srbije, svi ostali će biti saslušani sa poštovanjem, ali poslušan će biti samo zakon i samo naši građani. Ministarstvo unutrašnjih poslova ponavlјa svoj stav da nikakvih šetnji na kojima može doći do besmislenih i po interese Srbije i naših građana štetnih i nepotrebnih sukoba neće biti, verujem da se tome nadaju i poštovani ambasadori Hil i Žiofre."
Nemoj da me neko opet pit'o! (16. septembar)
 
"Zbog različitih laži, podmetanja i pokušaja da se unizi Republika Srbija, njen pravni sistem i njene institucije, želim da saopštim građanima Srbije da niko, a najmanje Ministarstvo unutrašnjih poslova, nije popustio pred pritiscima velikih sila Zapada. Zabrana održavanja šetnje u organizaciji Evroprajda 2022, kako je već saopšteno, ostaje na snazi."
 
Još mnogo pinkovskih godina (17. septembar)
 
"Poštovani gospodine Mitroviću, Vi i kolektiv Pink televizije pokazali ste da je moguće uspeti bez učešća u pljačkaškoj privatizaciji, oslonjeni samo na sebe i svoje znanje i kreaciju. Prešli ste granice Srbije i na kom god tržištu da ste se borili, niste zaboravljali da ste iz Srbije. Želim vam da još dugo trajete i pobeđujete."
 
Šta pričate, kakva šetnja, ste vi normalni? (17. septembar)
 
"Kao što smo ranije saopštili, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije dozvolilo šetnju učesnika Evroprajda 2022 Bulevarom kralјa Aleksandra, već su pripadnici MUP-a sproveli učesnike ove manifestacije od Ustavnog suda kroz Tašmajdanski park do mesta održavanja koncerta. Svi učesnici ove manifestacije bezbedno su sprovedeni na koncert."
  • Trt

    18.09.2022 17:56
    @Gradjanin

    Ali "vunderking"... Kanda nam je Vulin naucio jezike koliko i prirodne nauke:D
  • (Ko)Lektor

    18.09.2022 17:45
    @Gradjanin
    1. Ne kaže se vunderking već vunderkind
    2. Na kraju upitne rečenice se ne stavlja tačka.

    Brzo, back to skool!

    Ljubi te tetka ...
  • Mile

    18.09.2022 17:18
    Pa.etnom dosta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Mišljenja i intervjui

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.

Sistem trovačnice

Sećam se početaka roditeljstva – svaka je odluka imala izbor a svaki izbor imao je dobre i loše strane.

Legija na Filozofskom

Zlokobna je slika mladića u majici sa likom Legije na Filozofskom fakultetu. Zlokobna, ali ne i iznenađujuća.

Izborna frka: Klupa za Đurića

Možda bi se neko začudio što gradonačelnik prolaskom kroz finiš Novosadskog polumaratona nije zaključio nedelju u kojoj ga je svuda bilo. No, nije to za čuđenje.

Siromašna provincija plaća potrebe Beograda

Najavljeni su novi izbori za Beograd. Mada se opozicija još nije nedvosmisleno izjasnila hoće li učestvovati, po svemu sudeći građani prestonice će 2. juna ponovo zaokruživati listiće.

Izborna frka: Sasvim stara priča

Posle četiri godine došlo je vreme da vam se autor ovih redova poveri. Ukoliko ste sujeverni, razumećete. Ukoliko niste, biće vam bezveze, što je takođe u redu.

Imate li komentar?

Pre izvesnog vremena pročitala sam članak koji se poziva na izjavu Džulije Roberts koju je dala tokom jednog intervjua.

Nekad se ŠTA?

Najčešće u šali dodam ono "nekad se lepo znalo" aludirajući na one generacije kojima je sve novo loše i nakaradno, a sve staro je valjalo.

Naprednjački ktitori Limana

Lutali su limanski vernici decenijama kroz blokove kao kroz pustinju, tražeći zaklon od socijalističkog betonskog đavla. Obećano mesto čekali su strpljivo, a onda su došli oni - naprednjački ktitori.