Svemirska stanica u naredna 24 časa pada na Zemlju

Kineska svemirska stanica "Tiangong jedan" koja ne radi, u naredna 24 sata brzinom od 26.000 kilometara na čas treba da uđe u Zemljinu atmosferu gde se će zapaliti i dezintegrisati, saopštile su kineske vlasti.
Svemirska stanica treba da "padne" u ponedeljak po kineskom vremenu, navele su vlasti i dodale da su do slične procene došli i stručnjaci Evropske svemirske agencije.
 
Ranije je bilo najavljeno da će stanica danas ući u atmosferu.
 
Stanica, teška oko devet tona, ne bi trebalo da izazove štetu pri padu, a opasnost za stanovništvo procenjena je na manje od jedan u hiljadu milijardi.
 
"Tiangong jedan" je bila prva kineska svemirska stanica, lansirana 2011. godine, kao eksperimentalna stanica za veće projekte.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija