Islamisti odrubili glavu jednom japanskom taocu?

Vlada Japana saopštila je danas da pokušava da utvrdi verodostojnost novog video snimka koji se pojavio na internetu, a na kojem jedan od dvojice Japanaca koje džihadisti drže kao taoce kaže da je drugi Japanac pogubljen.
Vlada Japana saopštila je danas da pokušava da utvrdi verodostojnost novog video snimka koji se pojavio na internetu, a na kojem jedan od dvojice Japanaca koje džihadisti drže kao taoce kaže da je drugi Japanac pogubljen.

Zarobljenik je rekao i da Islamska država (IS) želi da njega razmeni za ženu bombaša-samoubicu, prenosi "Raša tudej".

Japanski talac Kendži Goto na snimku drži fotografiju na kojoj se vidi obezglavljeno telo drugog Japanca koga su oteli pripadnici IS, Harune Jukave, navodi RT, pozivajući se na SITE Intel grupu, organizaciju koja prati onlajn aktivnosti terorista. Ovaj video snimak je, međutim, uklonjen ubrzo nakon što je postavljen, a militantni aktivisti na vebsajtu koji je povezan sa IS se ne slažu u vezi sa autentičnošću ove poruke, prenosi AP.

Američka gencija navodi da ne može da proveri sadržinu video poruke, koja se "znatno razlikuje od ranijih video snimaka koje je IS objavljivala".

Glavni portparol Vlade Japana Jošihide Suga kaže da su se ministri okupili na hitnom sastanku o novom video snimku. "Na internetu se pojavio novi snimak na kojem se, izgleda, pojavljuje Kendži (Goto)", rekao je Suga, a vlada sada pokušava da na istom snimku pronađe slike koje ukazuju da je drugi talac, Jukava, ubijen, prenosi AFP.

Premijer Šinzo Abe je rekao novinarima da je objavljivanje nove poruke "uvredljiv i neoprostiv čin" te da Japan traži hitno oslobađanje talaca.
"Japanska vlada neće štedeti napore da obezbedi oslobađanje preživelog zarobljenika", poručio je Abe i upozorio da "neće popustiti pred terorizmom", preneo je Rojters.
  • Lala

    24.01.2015 17:59
    mini..
    nuklearka bi resila brzo situaciju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet