Protestovalo 10.000 Zagrepčana zbog švajcarca

U višečasovnom protestu, održanom u Zagrebu u organizaciji udruženja "Franak" zbog rasta kredita u švajcarskim francima, prema procenama policije, danas je učestvovalo između osam i 10 hiljada građana.
U višečasovnom protestu, održanom u Zagrebu u organizaciji udruženja "Franak" zbog rasta kredita u švajcarskim francima, prema procenama policije, danas je učestvovalo između osam i 10 hiljada građana.

Protest je završen ispred zgrade Vlade i Hrvatske narodne banke (HNB), gde su demonstranti još jednom zatražili ostavku guvernera Borisa Vujčića, a Vladi poručili da počne da štiti interese svojih građana.

"Stop pljačkama", "Ostavka Vujčiću" i "Ropstvo", orilo se ispred zgrade HNB-a, gde je posle početka protesta na Trgu Franje Tuđmana otišao najveći broj demonstranata, javila je agencija Hina.

Demonstranti su se u Zagrebu okupljali od jutarnjih sati, gde su autobusima pristizali iz svih krajeva Hrvatske - Zadra, Pule, Istre, Slavonije, Koprivnice, Rijeke i Bjelovara, a podršku su dobili i iz susednih zemalja, Slovenije, Srbije i BiH. Ispred zgrade HNB, okupljenima se ponovno obratio Ivan Kontrec iz Udruženja "Franak".

U više navrata za probleme sa švajcarskim frankom optužio je vlast, nazivajući HNB "menjačnicom koja preprodaje strani novac po visokim kamatama". "Rizična smo država, imaju hipoteke, jamce, jel` im trebaju još i naši bubrezi", upitao je Kontrec.

On je HNB optužio da štiti banke i zaključio da je Hrvatska "po pravima potrošača afrička kolonija". Na protestu pred Vladom uzvikivalo se, "Bando lopovska", "lihvari", "lopovi", "dosta je".

Demonstranti su oko 15.00 sati i s Trga sv. Marka i ispred HNB-a, uz policijsku pratnju, počeli da se vraćaju na početnu tačku, prema Trgu Franje Tuđmana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet