Hrvatska odlaže obeležavanje "Oluje"?

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović smatra da bi obeležavanje 20. godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" u Zagrebu trebalo odložiti za sledeću godinu.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović smatra da bi obeležavanje 20. godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" u Zagrebu trebalo odložiti za sledeću godinu.

Govoreći u emisiji hrvatskog radija "Izvan protokola", Grabar Kitarović je rekla da dogovor o načinu proslave godišnjice "Oluje" još nije postignut. Na pitanje da li je za to da osim tradicionalne proslave u Kninu bude i šetnja u Zagrebu, hrvatska predsednica je rekla da ne bi želela "šetnju praznim ulicama Zagreba". "Morate uzeti u obzir činjenicu da je 5. avgust dan kada u Zagrebu gotovo nema ljudi...Biće puno ljudi u Kninu. Razgovarala sam s načelnikom Glavnog stožera, on je rekao da mu je logistički vrlo komplikovano da se napravi proslava u Kninu i šetnja u Zagrebu u istom danu", rekla je Grabar Kitarović.

Hrvatska predsednica je kazala da je njen utisak "da većina građana u ovom trenutku misli da šetnja nije potrebna" i iznela kao mogućnost njeno odlaganje za sledeću godinu, kada će biti godišnjica postrojavanja Zbora narodne garde na stadionu "NK Zagreb".

Grabar Kitarović je ponovila da je u Jasenovac otišla 22. aprila na dan proboja logoraša, kako bi se žrtvama poklonila u tišini, i da taj prostor ne treba da bude mesto za bilo kakvu politiku. Potvrdila je da će otići na obeležavanje žrtava Blajburga, sredinom maja, ali da neće održati govor.

  • 28.04.2015 18:57
    Parada zločinaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet