Američki vojni helikopter nestao sa radara u Nepalu

Američki vojni helikopter "UH-1Z", koji je učestvovao u humanitarnim akcijama nakon zemljotresa u Nepalu, nestao je sa radara, saopšteno je iz Pentagona.
Američki vojni helikopter "UH-1Z", koji je učestvovao u humanitarnim akcijama nakon zemljotresa u Nepalu, nestao je sa radara, saopšteno je iz Pentagona.

U letelici se nalaze šetorica marinaca i dvojica nepalskih vojnika, rekao je portparol Pentagona Stiven Varen. Prema američkim vojnim izvorima, helikopter je nestao večeras u blizini Čarikota, nakon što je isporučio prvu pošljiku i dok se kretao ka drugom mestu za isporuku.

Prema rečima pukovnika Stivena Varena, helikopteri koji su leteli u tom momentu uhvatili su radio konverzaciju u kojoj se pominje problem sa gorivom. "Nadamo se da nije došlo do pada, već da je letelica jednostavno prinudno spuštena", rekao je Varen i dodao da je pokrenuta potraga za letelicom.

Iz Pentagona je navedeno da je oko 300 američkih vojnika trenutno u Nepalu, gde učestvuju u akcijama pomoći stanovništvu ugroženom u razornom zemljotresu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet