Napad na džamiju u Kuvajtu, 25 žrtava

Broj žrtava samoubilačkog napada u šiitskoj džamiji u centru grada Kuvajta povećan je na 25, javio je Rojters.
Broj žrtava samoubilačkog napada u šiitskoj džamiji u centru grada Kuvajta povećan je na 25, javio je Rojters. Ranjene su najmanje 202 osobe.

Odgovornost za napad je preuzela Islamska država, koja je kao izvršioca navela izvesnog Abu Sulejmana al-Muvaheda.

Eksplozija je odjeknula tokom tradicionalne molitve petkom u džamiji Imama El Sadeka u četvrti El Savabir u tom gradu.

Prema prelimarnim informacijama istrage, koje prenosi Kuvajtska novinska agencija, eksploziv je aktivirao bombaš-samoubica, koji je bio među vernicima u zgradi džamije.

Kuvajtski emir, šeik Sabah el Ahmed el Džaber el Sabah, posetio je mesto nesreće, osuđujući napad kao pokušaj pretnje nacionalnom jedinstvu Kuvajta. "Meta ovog incidenta je naš unutrašnji front, naše nacionalno jedinstvo", rekao je kuvajtski emir Rojtersu prilikom posete ranjenih u bolnici. Šeik Džaber je, međutim, naglasio da je "to za njih suviše teško" i da je Kuvajt mnogo jači, navodi britanska agencija.

Kuvajtski poslanik, očevidac napada, rekao je da je u džamiji u trenutku eksplozije bilo 2.000 ljudi.

Džamija se Imama Al-Sadeka nalazi se u četvrti El-Savabir.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.