Uhapšen drugi begunac iz zatvora

Drugi od dvojice osuđenih za ubistvo koji su pre tri sedmice na spektakularan način pobegli iz strogo obezbeđenog zatvora u državi Njujork, Dejvid Svet, ranjen je i uhapšen tokom policijske potere, objavili su američki mediji.

Drugi od dvojice osuđenih za ubistvo koji su pre tri sedmice na spektakularan način pobegli iz strogo obezbeđenog zatvora u državi Njujork, Dejvid Svet, ranjen je i uhapšen tokom policijske potere, objavili su američki mediji.

Pre dva dana, policija je ubila Ričarda Meta, osuđenika koji je zajedno sa Svitom pobegao iz zatvora. Svita je policija ranila i uhapsila u blizini kanadske granice.

Ričard Met (48) i Dejvid Svet (34) uspeli su pre tri sedmice da pobegnu iz muškog zatvora u Danemoru, koji se nalazi u blizini granice sa Kanadom. Oni su uspeli da probiju zidove ojačane čelikom, a potom su došli do tunela sa cevima, koje su takođe presekli. Na kraju su uspeli da izađu kroz kanalizacioni otvor u ulici koja se nalazi nedaleko od zatvora.

U zatvoru, koji je među lokalnim stanovništvom poznat kao "Mali Sibir", nalazi se skoro 3.000 osuđenika, okružen je zemljištem i šumom i na 45 minuta je vožnje od Montreala. Svet je osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva zamenika šerifa 2002. godine, a Met je osuđen na 25 godina do doživotne zbog otmice i ubistva njegovog bivšeg šefa 1997. godine.

Službenica u njujorškom zatvoru Džojs Mičel, optužena je za pomaganje Matu i Svetu u bekstvu, tako što im je nabavila dleta, testere za metal i drugi alat, kojim su prokopali tunele kroz zidove ćelija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.