Kameron: Islamisti planiraju napade u Britaniji

Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je danas da militanti iz Sirije i Iraka planiraju da izvrše napade u Britaniji i da predstavljaju veliku pretnju po zapadne zemlje.

Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je danas da militanti iz Sirije i Iraka planiraju da izvrše napade u Britaniji i da predstavljaju veliku pretnju po zapadne zemlje.

"U Iraku i Siriji ima ljudi koji planiraju da izvrše užasna dela u Britaniji i drugim zemljama. Dokle god u tim zemljama postoji `Islamska država` mi smo ugroženi", rekao je Kameron.

Britanski premijer je, međutim, dodao ocenu da bi bilo pogrešno udružiti se sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom u borbi protiv islamista.

Kameron je dao izjavu nakon što je islamistički napadač prošle sedmice ubio oko 30 britanskih turista u napadu u odmaralištu Sus, u Tunisu.

  • 29.06.2015 12:16
    Hoće to oni.
    Nije slučajno da Britanci primaju baš azilante iz Sirije i Iraka. Samo nek ih primaju dalje, ali da posle ne kukaju za posledice.
  • Bill

    29.06.2015 11:53
    Tražili ste, evo vam ga!
    A ko je stvorio te militante u Siriji?
    Da niste možda vi (Britanci) sa saveznicima Amerima?
    Kanda jeste?
    I?
    Ko je sada kriv?
    Naravno, ne vi, a ni Ameri. Vi ste samo imali "demokratske" želje. Kao i u Avganistanu, u Libiji, u Iranu, u...
  • 29.06.2015 11:40
    Pa to su produkti vaše politike...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.