Poljska: Utopilo se 11 osoba u subotu

Poljska je u subotu zabeležila tragični rekord - na njenim plažama udavilo se samo tokom tog dana 11 ljudi, a od početka jula ukupno 170 osoba.
Poljska je u subotu zabeležila tragični rekord - na njenim plažama udavilo se samo tokom tog dana 11 ljudi, a od početka jula ukupno 170 osoba.

Vlasti su ponovo apelovale na Poljake da ne ulaze u vodu pod dejstvom alkohola, a poseban oprez neophodan je na divljim plažama.

Ove godine širom Poljske se udavilo 250 ljudi, a tragični bilans raste pošto Poljaci spas od vrućina masovno traže u rekama, jezerima i na plažama Baltika.

Od početka avgusta, od kada ne popuštaju tropske vrućine u celoj Srednjoj Evropi, u Poljskoj se udavilo 40 osoba, a u subotu čak 11. Među njima je i devetogodišnji dečak, koji se udavio dok se sa ocem kupao na plaži u Kalušinju, u centralnoj Poljskoj, gde ima i spasilačka služba.

"Apelujemo na zdrav razum na kupalištima. Pre svega apsolutno ne ulaziti u vodu pod uticajem alkohola i imati na umu da je kupanje bezbedno samo tamo gde su plaže pod nadzorom", apelovala je na Poljake Ana Admkjevič iz Centra za bezbednosti pri poljskoj vladi.

  • 09.08.2015 13:12
    deca ne piji alkohol
    vise ih strada od toplotnog udara iz vrelog u hladno nego od alkohola. Od malena se uci prvo se malo isprskaj ili nakratko zamoci u vodu pa lagano ulazi a ne direkt skocis vruc i strefi te temperaturni slog
  • 09.08.2015 11:45
    Alkohol.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet