Džihadisti osnovali sajt na bošnjačkom

Na Balkanu se pojavio sajt koji se predstavlja kao zvanični časopis terorističke Islamske države pod nazivom "Mejsara".
Na Balkanu se pojavio sajt koji se predstavlja kao zvanični časopis terorističke Islamske države pod nazivom "Mejsara".

Na sajtu je objavljena necenzurisana fotografija gde se vidi telo Tomislava Salopeka, ubijenog hrvatskog državljanina. Pored fotografije je tekst u kome se navodi da je pogubljen kao i zaključak: "Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog onog koji se poigrava sa Islamskom državom".

Na sajtu je i tekst kojim se predstavlja prvi broj elektronskog dvonedeljnog magazina pod nazivom "Mejsara", koji je posvećen Islamskoj državi i koji je sada izašao i na "bosanskom jeziku".

Navodi se da se ovaj časopis deli u DVD obliku "po svim vilajetima Islamske države". U obaveštenju o Mejsari na sajtu se navodi da nevernici, odnosno svi koji nisu deo Islamske države, "čine sve što mogu da utrnu Alahovo svijetlo, ali to nikad neće moći".

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević kaže za Blic da i pre izlaženja Mejsare postoje brojni štampani i internet časopisi na ovim prostorima koji podržavaju Islamsku državu i kao primer navodi SAFF, koji u Sarajevu izlazi već 15 godina. Galijašević napominje da je zabrinjavajuće da države na Balkanu gotovo ništa ne preduzimaju da suzbiju ove terorističke pokrete, da nije zaustavljena nijedna finansijska transakcija, nijedan kontingent oružja, kao i da ne postoje mere posebnog nadzora za one koji su nosioci terorizma.
  • Milovan

    14.08.2015 19:44
    ući u trag,
    pronaći i pohapsiti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).