Pronađena olupina indonežanskog aviona

Avion za pretragu našao je olupinu putničkog aviona koji je nestao sa 54 putnika i članova posade u planinskom području u provinciji Papua na istoku Indonezije.
Avion za pretragu našao je olupinu putničkog aviona koji je nestao sa 54 putnika i članova posade u planinskom području u provinciji Papua na istoku Indonezije.

Iz olupine aviona i dalje je kuljao dim, ali za sada nema informacija da li ima preživelih.

Avion indonežanske kompanije "Trigana" u kojem je bilo 49 putnika, uključujući petoro dece i pet članova posade, izgubio je kontakt sa kontrolom leta malo pre planiranog sletanja na aerodrom u gradu Oksibil. Avion je u nedelju poleteo iz glavnog grada Papue Džajapure, a let je trebalo da traje 42 minuta. U okolini Oksibila u to vreme bila je magla, duvali su jaki vetrovi i padala kiša.

Prema rečima zvaničnika spasilačkih službi, olupina je uočena oko 12 kilometara od Oksbila, na 2.600 metara nadmorske visine. Timovi za spasavanje i potragu pokušaće helikopterima i peške da dođu do mesta gde se srušio avion, ali će im to otežati loši vremenski uslovi i nepristupačan teren.

Svi putnici aviona su Indonežani, a među njima je bilo i pet lokalnih zvaničnika i članova lokalnog parlamenta koji su putovali u Oksibil da bi prisustvovali proslavi 70. godišnjice nezavisnosti Indonezije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet