Karter predao Moskvi mape položaja Islamske države

Moskva je potvrdila da je bivši američki predsednik Džimi Karter predao Rusiji mape položaja radikalne organizacije Islamska država u Siriji, izjavila je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Moskva je potvrdila da je bivši američki predsednik Džimi Karter predao Rusiji mape položaja radikalne organizacije Islamska država u Siriji, izjavila je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Karter je ranije izjavio da je u maju predao ruskoj ambasadi mape položaja boraca Islamske države u Siriji posle razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, preneo je Sputnjik.

"Mogu da potvrdim da ova informacija odgovara stvarnosti. Zaista, ruskoj strani obratio se Džimi Karter predlogom da nam pošalje mape koje je sastavio njegov predsednički centar, a koje pokazuju aktuelni raspored sukobljenih strana u Siriji, uključujući pozicije vladine armije, Islamske države i drugih organizacija“, rekla je Zaharova.  Prema njenim rečima, dobijeni geografski podaci nisu strogo poverljiva informacija.

"Veliki deo ovih mapa izložen je na sajtu centra koji predvodi Džimi Karter. Istovremeno, mi smo s velikom zahvalnošću primili ovaj gest bivšeg predsednika Sjedinjenih Država, koji se, očigledno, iskreno zalaže za ujedinjenje napora u borbi protiv terorizma i pri tom se brine za sudbinu sirijskog naroda“, izjavila je Zaharova.

"Naravno, s naše tačke gledišta, bilo bi logičnije i efikasnije da bi takav konstruktivan pristup pokazivali oni koji u Vašingtonu imaju potpune informacije o svemu ovome", rekla je Zaharova.

  • 23.10.2015 16:36
    "Veliki deo ovih mapa izložen je na sajtu centra koji predvodi Džimi Karter" kaze predstavnica inostranih poslova Rusije. Pa sto niste nasli sami nego neko treba na noge da vam donosi mape?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet