Rusija pogodila rekordne 94 mete za 24 sata

Ruski avioni u Siriji, pogodili su rekordna 94 teroristička cilja za 24 sata, saopštile su ruske vojne snage.
Ruski avioni u Siriji, pogodili su rekordna 94 teroristička cilja za 24 sata, saopštile su ruske vojne snage.

"U 59 borbenih letova, u protekla 24 sata, ruske vazduhoplovne snage pogodile su 94 mete u provincijama Hama, Latakija. Damask, Alepo i Deir Ezor", rekao je vojni portparol general major Igor Konašenkov, prenose agencije.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su avioni u poslednja tri dana imali 164 borbena leta u kojima su pogodili 285 ciljeva Islamske države i Džabat al Nusre, prenela je agencija RIA novosti. Konašenkov je kazao da su ruske vazduhoplovne snage uništile komandno mesti IS u provinciji Alepo, uz koordiniranu akciju sirijske armije, blizu vojne vazduhoplovne baze Kovaires. Kao rezultat direknog pogotka, objekt je potpuno uništen, kazao je on novinarima.

"Blizu naselja Zejtan u pokrajini Alepo, avion Su-24 je pogodio komandno mesto terorista, pošto ga je otkrila obaveštajna služba", precizirao je Konašenkov, dodajući da je u blizini Deir ez Zora potpuno uništeno skladište oružja.

Ruske vazduhoplovne snage počele su ciljana bombardovanja na Islamsku državu u Siriji 30. septembra, kazao je Konašenkov, dodajući da su napadima prethodila izviđanja i ažuriranje podataka, dobijenih od sirijske vojske. Avioni nisu gađali civilnu infrastrukturu ni produčja u blizini njih, preneo je TAS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet