Iračka vojska otkrila masovnu grobnicu u blizini Mosula

Iračka vojska je saopštila da je danas pronašla oko stotinu obezglavljenih tela u masovnoj grobnici južno od grada Mosul koji kontroliše ekstremistička organizacija Islamska država.
Portparol iračke vojne komande Jahja Rasul je rekao da su tela pronadjena u blizini poljoprivrednog fakulteta u gradu Hamam el Alil, dodajući da će tim forenzičara iz Bagdada istaživati na toj lokaciji u utorak.
 
Rasul je naveo da je zbog stanja u kojem se nalaze tela i na osnovu odeće teško odrediti da li su u pitanju vojnici ili civili.
 
Islamska država je izvela nekoliko masakra od kada je zauzela severni i centralni deo Iraka, tokom leta 2014. godine, često dokumentujući to fotografijama ili video snimcima koji su objavljeni i na internetu.
 
Iračke snage su u oktobru pokrenule veliku ofanzivu u cilju proterivanja ekstremista Islamske države iz Mosula i okolnih oblasti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.