Krijumčar migranata vozio 200 km/h bežeći od policije

Makedonska policija je danas na auto-putu kod Skoplja, posle potere, zaustavila putnički automobil u kojem je švercovano 12 migranata iz Pakistana i Egipta.
Krijumčar migranata vozio 200 km/h bežeći od policije
Foto: Pixabay
Kako prenose mediji, direktor Biroa MUP za javnu bezbednost Lazo Velkovski je rekao da su četiri migranta bila u prtljažniku "mercedesa S", a ostali u kabini vozila. 
 
Po njegovim rečima, vozač se oglušio o naredjenje policije da zaustavi automobil i probio je rampu na naplatnoj stanici kod Velesa, nastavivši ka Kumanovu. Policija ga je sustigla četrdesetak kilometara dalje, kod Rafinerije "Okta", zaustavila automobil i uhapsila vozača.
 
"Vozio je i brzinom od 200 kilometara na sat da bi izbegao policiji. Uspeo je da probije prvu polcijsku blokadu, ali su se poteri pridružile i druge policijske patrole", rekao je Velkovski.
 
Vozač mercedesa B.K. je jedan od organizatora kriminalne grupe čijih je 13 članova uhapšeno u jučerašnjoj akciji koju je je policija sprovela zajedno s Tužilaštvom za organizovani kriminal, dok je 10 osumnjičenih u bekstvu. Ta grupa je, kako je rekao Velkovski, deo medjunarodne mreže, a organizatori su osobe iz Avganistana i Pakistana koje duže vreme borave u Makedoniji, Srbiji i Grčkoj.
 
U koordinaciji s njima osumničeni članovi kriminalne grupe u Makedoniji su organizovali krijumčarenje ilegalnih migranata preko Makedonije prema Srbiji i zapadnoevropskim zemljama. Tokom akcije makedonske policije zaplenjeno je šest motornih vozila, 27.000 evra, pištolj, mobilni telefoni i SIM-kartice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.