Policija sprečila terorističko obaranje aviona u Australiji

Australijska policija sprečila je pokušaj da se obori avion i uhapsila četiri osobe u Sidneju, izjavili su danas zvaničnici.
Premijer Malkolm Ternbul rekao je da je bezbednost pojačana na aerodromu u Sidneju od četvrtka zbog navodnog planiranja terorističkog napada.
 
Mere bezbednosti su prošle noći pojačane i na svim većim međunarodnim i domaćim aerodromima širom Australije.
 
"Sinoć je sprovedena velika antiteroristička operacija kako bi se sprečila teroristička zavera da se sruši avion. Operacija se nastavlja", rekao je Ternbul.
 
Načelnik Federalne policije Endru Kolvin izjavio je da nemaju mnogo informacija o detaljima napada, kada i gde bi bio izveden.
 
"Prethodnih dana policija je dobila informacije koje sugerišu da su neki ljudi u Sidneju planirali teroristički napad pomoću improvizovane naprave", rekao je Kolvin.
 
Policija veruje da je u pitanju terorizam povezan s islamom.
 
Kolvin je rekao da niko od uhapšenih nije radio u avioindustriji i da protiv njih još nije podignuta optužnica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet