Ubijen poslanički kandidat za Ustavotvornu skupštinu Venecuele

Kandidat za spornu Ustavotvornu skupštinu Venecuele o čijim članovima danas građani glasaju, ubijen je u noći između subote i nedelje, saopštilo je tužilaštvo.
"Jedna grupa je upala kod Hozea Feliksa Pinede, advokata od 39 godina u Bolivaru na jugoistoku Venecuele, i pucala u njega nekoliko puta", saopštilo je kratko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
To je drugi kandidat za Ustavotvornu skupštinu koji je ubijen. Hose Luis Riva je ubijen 10. jula usred izborne kampanje u gradu Marakaju.
 
Glasači danas biraju 545 članova te skupštine čije formiranje je zatražio predsednik Venecuele Nikolas Maduro. 
 
Opozicija koja je najavila bojkot, smatra da socijalistički predsednik planom da izmeni Ustav namerava da učvrsti vlast, zaobiđe izabrani parlament gde je opozicija u većini i izbegne presedničke izbore krajem 2018.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet