Index: U sred Zagreba se vijori "jugoslovenska zastava"

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz budžeta namenio nešto više od 700.000 evra za kupovinu 29.000 hrvatskih zastava, izgleda da se potkrala i jedna greška jer jedna od njih, postavljena na Domovinskom mostu, izgleda kao zastava nekadašnje SFRJ, što je po zakonu kažnjivo.
Portal Indeks naveo je da je u pitanju „jugoslovenska trobojka“ sa šahovnicom.
 
Izgleda da niko od nadležnih, a ni od onih koji su je postavljali, nije primetio da jedna od postavljenih zastava počinje plavom, a završava crvenom bojom, kao i bivša jugoslovenska zastava, navodi hrvatski portal.
 
Foto: Index.hr/ Pixsell
 
Inače, isticanje pogrešno sašivene zastave kažnjivo je i po hrvatskom Zakonu o grbu, zastavi i himni jer prema članu 4, u grbu i na zastavi ništa ne sme da se menja, dok je po članu 5 zabranjeno javno isticati dotrajale, neuredne, pocepane ili na drugi način oštećene grbove ili zastave Hrvatske.
 
Za kršenje ovih odredbi zakona predviđena je kazna u iznosu od 300 do 1.500 kuna, šta je od 40 do 200 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.