Avganistanka od 106 godina ipak pred deportacijom iz Švedske

Avganistanka Bibihal Uzbeki, koja ima 106 godina i u Evropu je stigla na leđima sina i unuka, suočava se sa deportacijom iz Švedske pošto joj je odbijen zahtev za azil.
Starica je nepokretna i jedva da može da govori. Porodica se žalila na odbijanje azila, ali bezuspešno.
 
Njihovo putovanje je dospelo na naslovne strane 2015, kada su stigli u Evropu u velikom talasu izbeglica i migranata. Putovali su peške ili vozovima preko Balkana pre nego što su dospeli u Švedsku.
 
Porodica je navela da je starica doživela moždani udar, nakon što je saznala da je zahtev za azil odbijen.
 
Švedska agencija za migracije je potvrdila da je doneta takva odluka i dodala da "uopšteno govoreći, duboka starost nije sama po sebi osnov za azil". Po zakonu, ljudi odbijeni za azil imaju pravo na tri žalbe, što može trajati veoma dugo.
  • Greh je !

    05.09.2017 13:05
    ako je oni nece neka dodje kod nas ako želi bar dok traje rok za rešavanje žalbe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.