Crvena poternica Interpola za Todorićem

Nakon Evropskog naloga za hapšenje, koji važi samo u zemljama Evropske unije, Interpol je danas raspisao crvena međunarodnu poternicu za vlasnikom Agrokora, Ivicom Todorićem, prvooptuženom u aferi u vezi sa tim koncernom.
Crvena međunarodna poternica znači da bi Todorić trebalo da bude uhapšen u svim zemljama članicama Interpola, kojih je 186, i o tome bi odmah trebalo da bude obaveštena i Hrvatska da bi podnela zahtev za izručenje.
 
Todorić je jedini od 15 okrivljenih za dela iz oblasti privrednog kriminala kojem je sud odredio pritvor u odsustvu. 
 
Vlasnik Agrokora tvrdi da će biti dostupan pravosudnim organima, ali da ovih dana priprema svoju odbranu. On, naime, optužuje vladu Andreja Plenkovića da je predložila usvajanje posebnog zakona Lex Agrokor s ciljem da nacionalizuje njegovu imovinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.