Mostar na kratko "dobio" Trg Republike Katalonije

Mostar je na kratko "dobio" Trg Republike Katalonije, nakon što je katalonski parlament proglasio nezavisnost te španske pokrajine koju Madrid i EU ne priznaju.
Mostar na kratko "dobio" Trg Republike Katalonije
Foto: Pixabay

Mostarski portal bljesak.info prenosi da je "neko je u noćnim satima u petak na novom kružnom toku, na raskrsnici ulica kralja Tvrtka i Stjepana Radića, postavio natpis 'Trg Republike Katalonije'", koji je "ubrzo nestao, ali je neko uspeo da ga dokumentuje".

Portal podseća da je početkom meseca na ulazu u Mostar postavljen transparent podrške nezavisnosti Katalonije, uz poruku da su Hrvati u BiH sledeći koji će krenuti tim putem. Podseća se da je transparent na katalonskom, sa natpisom: "Srećno! Mi smo sledeći!" bio je postavljen na zapadnom ulazu, na ogradi preko puta mostarske katedrale.

Osim toga, na transparentu su bile prikazane povezane zastave Hrvatske zajednice Herceg Bosne i Katalonije, jedna do druge. Iste zastave kasnije su postavljene i na ulazu u Široki Brijeg.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet