VIDEO: Desničari marširali centrom Zagreba noseći Trampovu sliku

Četrdesetak desničara odevenih u crno marširali su centrom Zagreba noseći sliku američkog predsednika Donalda Trampa i belu zastavu s precrtanim simbolom Evropske unije, prenose hrvatski mediji.
Ekstremne desničare na čelu sa predsednikom Autohtone Hrvatske stranke prava, Draženom Kelemincem na glavnom trgu dočekali su protivdemonstranti.
 
Protest je obezbeđivala policija, koja je pratila desničare u automobilima. Jedan od desničara dizao je desnicu u vazduh pred kamerama.
 
Na glavnom zagrebačkom trgu dočekali su ih učesnici kontraskupa koji su nosili transparent s natpisom "Dosta je ustaštva". Oni su vikom i sirenama ometali ekstremiste u "zaklinjanju domovini". Među demonstrantima su bili i članovi Foruma mladih SDP-a.
 
Keleminec je nakon bizarne "zakletve domovini" u kojoj je najavio da će, izmedu ostalog, zabraniti Istanbulsku konvenciju, preko megafona vikao da A-HSP daje podršku američkom predsedniku Donaldu Trampu. Na njegov podsticaj desničari su vikali "Pozdrav Donaldu Trampu!".
 
"Ovo nije sekularna držžava nego katolička", vikao je Keleminec pred okupljenim desničarima i protivdemonstrantima.
 
Marš su organizovali Autohtona Hrvatska stranka prava i "Klub Hrvatskih domoljubnih snaga".
 
Nakon "performansa" na Trgu bana Jelačića, desničari su se uputili prema grobu Ante Starčevića u zagrebačkim Šestinama.
 
  • Objektivno

    08.04.2018 18:23
    @Geometar
    Da, s napomenom da su oni vec u EU,sa cijom precrtanom zastavom masu na ulicama glavnog grada.Sredstva koja su dobili za razvoj iz EU fondova su potrosili na partije i cepkanje na nekakve zupanije ili kako ih vec zovu,da bi sto vise politicara mogli da pozicioniraju po njima.Nisu izgradili dovoljno fabrika i pokrenuli privredu,podigli plate a samim tim pokusali da zadrze mlade u drzavi.Umesto toga su osnovali Agrokor kao "vrhovnu firmu" preko koje sve ostale domace firme moraju da trguju,da bi zastitili svoju privredu od strane konkurencije.Opet,upumpavajuci kredite iz EU fondova u domace firme,koje se nisu dovoljno razvijale jer su imali rukovodioce iz politickih partija na vlasti.Plus,naravno,pitanje javnih preduzeca,koja su ostala mesta za zbrinjavanje politickih kadrova.Krediti su stigli na naplatu i tu se javio problem vracanja dugova.Plus,problem Sberbanke koja je otkupila deo duga Agrokora,a sada se teraju ruski zvanicnici od strane hrvatske vlade.Apsurd je to sto desnica velica fasizam,potpomognuta crkvom,neshvatajuci da je posao za svetske sile odradjen!Uostalom,njihova najduza granica je prema BiH,a ne prema Srbiji.Da li je onda BiH podjednako ugrozena od ovakvih likova koji se predstavljaju kao desnica?Ili jedna Madjarska?Ko njih ugrozava ili napada?Ili oni imaju neke umobolne aspiracije prema nekome?Velicanje desnice u Hrvatskoj nije nista novo,jednostavno ih koriste za zamazivanje problema u koji su sami,kao samostalna drzava,upali.
  • Mire

    08.04.2018 17:43
    @Objektivno
    Objektivno molis Boga da komsiji crkne krava.
  • Geometar

    08.04.2018 16:29
    @Objektivno
    Ako u vašem tekstu "Hrvatska" zamenimo sa "Srbija" - i dalje je sve manje-više istina. Osim onoga o turizmu, budući da Srbija nema turizam.
    Btw, desnojevići i treba da nose Trampovu sliku, jer ga je njegova dosadašnja politika svrstala na tvrdu desnicu, fašističkog tipa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.