VIDEO: Prvi snimak spasenih dečaka iz bolnice

Tajlandska bolnica Čijang Raj, u kojoj se oporavlja 12 dečaka i njihov trener koji su spaseni iz pećine, objavila je danas prvi snimak na kome se vide dečaci u bolničkim krevetima, kako razgovaraju sa medicinskom sestrama i drže dva prsta u znaku pobede.
Kako se vidi na snimku, dečaci su prikazani u izolacionoj prostoriji sa zelenim hirurškim maskama. Iza stakla su roditelji dece, neki od njih plaču i mašu im.
 
Dečaci koji su posle dve nedelje spaseni iz poplavljene pećine u Tajlandu oslabili su u proseku po dva kilograma, ali je njihovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće, rekli su danas tajlandski zvaničnici. Oni su naveli da su 12 dečaka i njihov trener "dobro brinuli o sebi u pećini" i da su pili vodu koja kaplje sa zidova pećine.
 
Dva dečaka koja su u nedelju izvučena iz pećine i jedan koji je spasen juče imali su blažu upalu pluća i dobili su terapiju. Dečaci koji su u nedelju izašli iz pećine već jedu normalno i mogu da se kreću, dok ostali i dalje jedu pasiranu hranu.
 
Ronioci su juče spasili svih 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera. U akciji je učestvovao međunarodni tim od 90 ronilaca. 
 
Dečaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener ostali su zaglavljeni u pećini 23. juna pošto su jake kiše dovele do povećanja nivoa vode u pećini i blokirale im put za povratak.
 
  • aSBo

    11.07.2018 22:19
    ..
    spaseni bez Vodjine bratske pomoci i licne intervencije?! nista to, vracaj nazad u pecinu!!!
  • Zivot

    11.07.2018 19:25

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.