Policija pronašla više od 400 predmeta u istrazi trovanja dvoje Britanaca

Istražitelji su pronašli više od 400 predmeta u okviru istrage trovanja dvoje Britanaca nervnim agensom novičok, ali će potraga za dokazima verovatno trajati nedeljama, saopštila je policija.
Policija je juče navela da je pronašla bočicu za koju se veruje da je izvor smrtonosne supstance kojom su otrovani stanovnici gradića Ejmsberi, Čarli Rouli (45) i njegova partnerka, u međuvremenu preminula Don Stardžis (44).
 
Bočica je pronađena u sredu tokom pretresa Roulijeve kuće u Ejmsberiju, a naučnici su potvrdili da se u toj bočici nalazio novičok, smrtonosni nervni agens proizvođen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu tokom Hladnog rata.
 
Ejmsberi je udaljen 13 kilometara od Solzberija, gde su početkom marta u nesvesnom stanju pronađeni bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija. Oni su se oporavili i pušteni su iz bolnice pre trovanja Roulija i Stardžis.
 
Policija je danas saopštila da postoji mogućnost da je "znatan broj" pronađenih predmeta bio izložen delovanju novičoka i da su oni poslati na analizu, prenosi Asošiejted pres.
 
Za sada nije poznato kako se bočica našla u Roulijevoj kući, a istražitelji pokušavaju da ustanove da li nervni agens kojim je par otrovan pripada istoj vrsti kao supstanca kojoj su bili izloženi Sergej i Julija Skripalj. Rouliju i Stardžis pozlilo je 30. juna. Ona je umrla posle osam dana u bolnici, a Rouli se probudio pošto je duže od nedelju dana bio u kritičnom stanju. Policajci su sa njim obavili razgovor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet