Švajcarci će graditi auto-puteve na sprat

Švajcarska, u cilju rešavanja problema sa gužvama u saobraćaju, namerava da gradi auto-puteve na dva sprata.
Švajcarci će graditi auto-puteve na sprat
Foto: Pixabay
Projekat dvospratnih auto-puteva, kakvih već ima u azijskim zemljama, prošao je vladu. Broj sati provedenih u saobraćajnim zastojima u Švajcarskoj kontinuirano raste, pa su Švajcarci su na auto-putevima stajali oko 26.000 sati zbog gužvi.
 
Šef Savezne službe za saobraćaj Jirg Retlisberger namerava da jedan deo auto-puta A1 u Limatalu bude dvospratni.
 
Vlada je već odobrila jedan rpojekat, koji treba da poveća kapacitet vozila na auto-putu A4 u Šafhauzenu.
 
Reakcije na najavu su podeljene, jer Zeleni odbijaju dvospratne auto-puteve, optužujući Retlisbergera da "ima više benzina u krvi nego budućnosti u glavi". Zeleni smatraju da su dvospratni auto-putevi ogromna pogrešna investicija, koja je u suprotnosti sa Sporazumom o borbi protiv klimatskih promena iz Pariza.
 
Međutim, Udruženje uvoznika automobila ukazuje da su Švajcarskoj odavno potrebni dvospratni auto-putevi. Oni ističu da su takvi auto-putevi rešenje za problem gužvi. Iz Udruženja ukazuju da bi gornji sprat mogao biti auto-put sa manje izlaza i ulaza, a da bi donji mogli da koriste kamioni.
  • Dragan

    31.07.2018 19:56
    !
    Oni u.eju da isprojektuju autoput na sprat, a da li umeju da isprojektuju jarbol? Posto ovi nasi kazu da mi ne umemo, pa eto posla ako hoce...
  • pawlle

    31.07.2018 18:02
    evo posla za bracu avav
  • LALA

    31.07.2018 14:21
    samo u Smrdiji
    Ali zato jadni svajcarci nikad nece imati fontanu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet