Šest političara podnelo ostavku zbog seks skandala

Šest istaknutih turskih opozicionih političara podnelo je danas ostavke zbog seks skandala, čije bi se posledice mogle osetiti na izborima 12. juna.
Šest istaknutih turskih opozicionih političara podnelo je danas ostavke zbog seks skandala, čije bi se posledice mogle osetiti na izborima 12. juna.

Turski mediji su izvestili da se na kompromitujućem snimku postavljenom na internetu mogu videti poslanici Partije nacionalne akcije.

Četvorica članova te tvrdokorne nacionalističke stranke podnela su ostavke početkom meseca zbog sličnih snimaka, od kojih neki prikazuju scene seksualnih odnosa, snimljene u kući koju su, navodno, neki članovi te partije koristili za vanbračne sastanke, preneo je AP.

"Podnosim ostavku kako bih poštedeo stranku štete koju ove optužbe mogu da izazovu", izjavio je poslanik Deniz Bolukbasi i dodao da je žrtva politički motivisane zavere.

Snimke je objavila tajanstvena grupa koja sebe naziva "Različitim nacionalistima".

Partija nacionalističke akcije optužila je pristalice turskog premijera Redžepa Taipa Erdogana da pokušavaju da podriju njen kredibilitet, što je Erdoganova stranka odbacila.

Deniz Bajkal, dugogodišnji lider glavne turske opozicione sekularne partije, povukao se prošle godine s mesta šefa strane pošto je tajno snimljen na ljubavnom sastanku. Bajkal je tvrdio da je žrtva političke zavere, iza koje stoji vlada. Tužilaštvo je pokrenulo istragu, ali nije ustanovljeno ko stoji iza tih snimaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet