Podela Kosova neprihvatljiva za Veliku Britaniju

Za Veliku Britaniju je ideja o podeli Kosova potpuno neprihvatljiva, izjavio je u Tirani britanski državni sekretar za odnose s Evropom i NATO Dejvid Lidington.
Za Veliku Britaniju je ideja o podeli Kosova potpuno neprihvatljiva, izjavio je u Tirani britanski državni sekretar za odnose s Evropom i NATO Dejvid Lidington.

Lidington je na konferenciji za novinare posle razgovora sa zamenikom albanskog premijera i šefom diplomatije Edmonom Hadžinastom, rekao da oni podstiču Vladu Kosova da sprovede institucionalne i ekonomske reforme neophodne za evropske integracije.

"Ponovili smo snažno protivljenje govoru o podeli Kosova, koja je potpuno neprihvatljva za nas", rekao je Lidington, navedeno je internet strani albanskog ministarstva spoljnih poslova.

On je rekao da je Velika Britanija "zastupnik širenje EU na Zapadni Balkan i Albaniju", ali da članstvo u EU zahteva ispunjenje uslova i da je važno sprovođenje opsežnih pravnosudnih i administrativnih reformi.

Hadžinasto je rekao da je su se slozili da teza o promeni granica i razmeni teritorija nije u evropskom duhu niti je u skladu s integrativnim procesima regiona.

Lidington i Hadžinasto su podržali, kako se navodi na internet strani albanskog ministarstva, dijaloga Kosova i Srbije o tehničkim pitanjma što će biti od koristi za obe države, kao i regionalne i evropske integracije.
  • VRA

    09.06.2011 21:35
    Severna Irska - Irskoj
    Vojvodina - Vojvodjanima
  • Goran

    09.06.2011 20:52
    Podela Kosova neprihvatljiva za Veliku Britaniju
    A podela Srbije Vam prihvatljiva ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet