U pohodu na Rome uhapšeno 19 ljudi

Posle sukoba ekstermista Češke radikalne desnice i meštana sa policijom koja im nije dozvolila pohod na Rome u subotu uveče u mestu Varsndorf na severu Češke, privedeno je 19 učesnika nedozvoljenog marša.
Posle sukoba ekstermista Češke radikalne desnice i meštana sa policijom koja im nije dozvolila pohod na Rome u subotu uveče u mestu Varsndorf na severu Češke, privedeno je 19 učesnika nedozvoljenog marša.

Policija je morala da interveniše dva puta, upotrebila je vodeni top i suzavac pošto je posle legalno najavljenog i dozvoljenog mitinga esktremista u tom gradu, masa od skoro 800 meštana i ekstremista krenula u marš na četvrt u kojoj žive Romi.

"Povređeno je četvoro ljudi ali lakše. Pošto im je pružena lekarska pomoć, pušteni su kući", kazao je zamenik gradonačelnika Varnsdorfa Karel Dubski.

Ekstremna desničarka Radnička stranka socijalne pravde (DSSS) organizovala je u subotu demonstracije u gradovima Novi Bor, Varnsdorf i Rumburk pod parolom "Stop crnom rasizmu" - navodnom porastu kriminala na severu Češke za šta optužuje tamošnje Rome. Najnovija policijska statistika koju je danas objavio češki radio, govori međutim o tome da uopšte nema porasta kriminala u gradovima u kojima su organizovane antiromske demonstracije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.