Dario Đorđević Dekster u Austriji osuđen na 11 godina zatvora

Dario Đorđević (34) iz Srbije, poznat kao Dekster, osuđen je na 11 godina zatvora nakon što ga je Regionalni sud u Beču proglasio krivim zbog teške oružane pljačke.
Dario Đorđević Dekster u Austriji osuđen na 11 godina zatvora
Foto: Pixabay
Ova presuda nije konačna.
Kako prenose austrijski mediji, reč je o jednom od vodećih članova srpsko-crnogorske mafijaške grupe, koja diluje drogu po teritoriji cele Austrije.
Njemu je suđeno za tešku oružanu pljačku 13 kilograma droge i više od 100.000 evra od suparničke narko-grupe. Mediji su još ranije preneli da ovaj postupak, koji je u petak okončan, nije obuhvatao najteže zločine, iza kojih on, navodno, stoji.
 
"Nema sumnje da je optuženi bio na mestu zločina", rekao je predsedavajući sudija prilikom izricanja presude. On je dodao da nije čest slučaj da se pljačka izvede na ovako brutalan način.
 
Optuženi se "odnosio prema tuđem životu sa nepoštovanjem", što je smatrano otežavajućim prilikom odmeravanja kazne.
 
Advokat odbrane Verner Tomanek je odmah uložio žalbu na presudu.
 
Optuženi se prvog dana suđenja izjasnio da nije kriv.
 
"Nisam bio deo toga iz optužnice", rekao je navodni šef grupe koja je, prema podacima Federalne kriminalističke policije, poznata širom Evrope, a možda i širom sveta i, pored trgovine drogom, ozloglašena je i po brutalnosti, krivičnim delima protiv života i tela. On je navodno saradnik Nikole Vušovića, poznatijeg kao Džoni sa Vračara.
 
Kako stoji u optužnici, narko-grupa, na čijem se čelu nalazio optuženi, pretvarala se da želi da kupi kokain od suparničke grupe, koja je takođe delovala u Beču. 
 
Tu je došlo do sukoba i brutalne otimačine. Inače, grupa kojoj pripada osuđeni navodno broji više od 200 članova, samo u Beču. On je, kako prenose mediji, na čelu te grupe od februara, 2020. godine.
 
Dekster je u Srbiji već odslužio kaznu od 11 godina zatvora zbog ubistva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet