Nafta pala ispod 100 dolara

Cena nafte nastavila je danas da pada na Njujorškoj robnoj berzi (NIMEKS), a nakratko je bila i ispod 100 dolara za barel.

Cena nafte nastavila je danas da pada na Njujorškoj robnoj berzi (NIMEKS), a nakratko je bila i ispod 100 dolara za barel.

Pad cene se objašnjava procenom o opadanju tražnje u SAD zbog podataka o popuštanju zapošljavanja tokom aprila. Tokom popodneva barel nafte za isporuku u junu je premašio 100 dolara i koštao 100,11 dolara što je 2,43 dolara manje nego u četvrtak.

Uz nepoverenje u SAD, tržište očekuje rezultate nedeljnih izbora u Francuskoj i Grčkoj, da bi utvrdilo pravac ekonomske politike njihovih vlada, te i obim potražnje za naftom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet